Synonymerna.se logotyp

Synonymer till accelerera

 

Synonymer till accelerera

Antonymer (motsatsord) till accelerera

Engelsk översättning av accelerera

  • accelerate

Exempelmeningar för accelerera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet accelerera kan användas.

  1. Jag hörde hur en bil började accelerera och köra mot poliserna som stod en bit bort.
  2. Den brandfarliga klädnaden på Grenfell Tower misstänks ha varit någonting som har kunnat accelerera brandens utveckling.
  3. Av någon anledning började en bil accelerera och körde rakt in i en folkmassa som stod inne i auktionslokalen.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för accelerera

Sökvolymen för accelerera är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om accelerera

Vi har totalt åtta synonymer till accelerera, samt två antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för accelerera, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda accelerera i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad accelerera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till accelerera. Exempelvis kan man söka efter andra ord för accelerera samt även hur man stavar till accelerera. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av accelerera eller en mer djupgående förklaring av accelerera egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till accelerera är att leta efter antonymer till accelerera, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om accelerera

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för accelerera i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 24
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Närmeord till accelerera

Ord som innehåller eller liknar accelerera: accelererade, accelererat


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är accelerera synonymt med både öka och forcera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är decelerera en antonym till accelerera.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)