Synonymerna.se logotyp

Synonymer till abort

 

Synonymer till abort

Vad betyder abort?

En abort är ett naturligt eller framkallat missfall som inträffar före den 28:e graviditetsveckan, där ett naturligt missfall kallas spontan abort och ett framkallat missfall kallas provocerad abort.

Texten uppdaterades senast 2016-03-27

Engelsk översättning av abort

  • abortion

Exempelmeningar för abort

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet abort kan användas.

  1. abortförbudet som råder i El Salvador innebär inte bara att de som gör abort straffas.
  2. Samvetsfrihet för vårdpersonal råder och mer än hälften av alla läkare vägrar att utföra någon som helst abort eller ens tala om preventivmedel.
  3. Men samtidigt har jag en väldigt liberal hållning i sociala frågor är väldigt positiv till abort.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till abort

Ord som innehåller eller liknar abort: aboral, abortera, aborterade, aborterat, äntligen påbörja något, babord, babords vakt, babordslanterna, babordsljus, elaborera, gjorde abort, gjort abort

Sökvolym på internet för abort

Sökvolymen för abort är ca. 12100 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 12100 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om abort

Vi har totalt sex synonymer till abort, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för abort, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda abort i en mening.

Data om ordet abort

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet abort i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abort synonymt med både avbrytande av havandeskap och fosterfördrivning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)