Synonymerna.se logotyp

Synonymer till kärna

 

Synonymer till kärna

vetenskaplig terminologi
nucleus

Engelsk översättning av kärna

  • (bildligt "det innersta, det centrala") seed, pip

Sökvolym på internet för kärna

Sökvolymen för kärna är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om kärna

Vi har totalt nio synonymer till kärna, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för kärna, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad kärna betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till kärna. Exempelvis kan man söka efter andra ord för kärna samt även hur man stavar till kärna. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av kärna eller en mer djupgående förklaring av kärna egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till kärna är att leta efter antonymer till kärna, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om kärna

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för kärna i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till kärna

Ord som innehåller eller liknar kärna: ätbar kärna, ätbara kärnor, besökarna, bunt kärngrödor, cellkärna, för tankarna till, fruktkärnmjöl, genomskärning, guarkärnmjöl, i krokarna, inkarnation, inkarnerad, innersta kärna, innersta kärnan, inskärning, intervertebraldiskarna, kåkarna


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kärna synonymt med både mitt och center, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)