Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till à la carte

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till à la carte.


Vad betyder à la carte

À la carte är ett franskt uttryck som betyder enligt matsedeln, och innebär en rätt som kan beställas vid sidan av den rätterna på den ordinarie matsedeln på en restaurang. I detta sammanhang innebär rätterna på den ordinarie matsedeln färdigackompanjerade måltider såsom t.ex. dagens lunch eller måltider bestående av förbestämd förrätt, varmrätt och efterrätt.


Sett till sin synonym betyder à la carte ungefär på fasta menyen, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till à la carte. Vår databas innehåller även en motsatsord samt en engelsk översättning.

Texten uppdaterades senast 2019-04-02


Motsatsord till à la carte

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till à la carte.

dagens rätt


Engelsk översättning av à la carte

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen à la carte.


Mer information om à la carte

Andra sätt att lära sig mer kring vad à la carte betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för à la carte samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av à la carte för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till à la carte, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om à la carte

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är på fasta menyen synonymt med à la carte, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är dagens rätt en antonym till à la carte.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.