Synonymerna.se logotyp

Synonymer till à la carte

 

Synonymer till à la carte

Vad betyder à la carte?

À la carte är ett franskt uttryck som betyder enligt matsedeln, och innebär en rätt som kan beställas vid sidan av den rätterna på den ordinarie matsedeln på en restaurang. I detta sammanhang innebär rätterna på den ordinarie matsedeln färdigackompanjerade måltider såsom t.ex. dagens lunch eller måltider bestående av förbestämd förrätt, varmrätt och efterrätt.

Texten uppdaterades senast 2019-04-02

Antonymer (motsatsord) till à la carte

  • dagens rätt

Engelsk översättning av à la carte

  • à la carte

Mer information om à la carte

Vi har totalt en synonym till à la carte, samt en antonym, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för à la carte, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet à la carte

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är på fasta menyen synonymt med à la carte, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är dagens rätt en antonym till à la carte.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)