Synonymerna.se logotyp

Synonymer till whataboutism

Synonymer till whataboutism

Vad betyder whataboutism?

Whataboutism är ett engelskt uttryck som har blivit ett relativt vanligt uttryck även i Sverige. Uttrycket syftar till den debatt- eller propagandateknik där man försöker undvika kritik mot sig själv genom att påpeka brister hos motståndarsidan, ofta med syfte att svartmåla motståndarsidan som hycklare. Ordet kommer från engelskans "what about ...", och ter sig i många fall som en relativt "barnslig" teknik med många likheter med den klassiska pubertala frasen men du då?.

Texten uppdaterades senast 2017-04-22

Engelsk översättning av whataboutism

  • whataboutism

Exempelmeningar för whataboutism

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet whataboutism kan användas.

  1. En slags whataboutism verkar ha tagit över det politiska samtalet i sociala medier.
  2. Ett argumentationsfel som tyvärr har blivit vanligare i den politiska debatten är whataboutism, en metod för att byta samtalsämne.
  3. Egentligen är whataboutism en propagandateknik där man flyttar fokus och säger - men du då!
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om whataboutism

Vi har totalt en synonym till whataboutism, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för whataboutism, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda whataboutism i en mening.

Data om ordet whataboutism

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för ordet whataboutism i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är men du då-teknik synonymt med whataboutism, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)