Synonymerna.se logotyp

Synonymer till viloplats

Synonymer till viloplats

Engelsk översättning av viloplats

 • resting place

Exempelmeningar för viloplats

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet viloplats kan användas.

 1. Sarkofagen blev faraonens eviga viloplats.
 2. Det här är min viloplats, det är här jag laddar upp inför helgens matcher.
 3. Nördens sista viloplats blev en dator, hans aska placerades i en gammal SUN-burk.
 4. Han skall låta resa ett stängsel runt prinsessan Dianas viloplats i slottsparken, och sedan ta ut en entréavgift av de sommarturister som brukar besöka Lady Dianas grav.
 5. Min viloplats är faktiskt inte ett ställe där jag kan ligga och ta igen mig, när jag känner mig trött och i behov att vila upp mig så sätter jag mig med min virkning, det har blivit som min viloplats i det hektiska liv jag lever.
 6. Men nu har St. Bertils staty äntligen fått en viloplats, direkt utanför museets entré.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till viloplats

Ord som innehåller eller liknar viloplats: viloplatsen

Sökvolym på internet för viloplats

Sökvolymen för viloplats är ca. 720 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 720 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om viloplats

Vi har totalt 16 synonymer till viloplats, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för viloplats, det finns även sex exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda viloplats i en mening.

Data om ordet viloplats

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet viloplats i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är viloplats synonymt med både grav och grift, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)