Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till växlande

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till växlande.


Vad betyder växlande

Sett till sina synonymer betyder växlande ungefär skiftande eller föränderlig, men är även synonymt med exempelvis "varierande" och "variabel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till växlande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet växlande kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för växlande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet växlande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Uttrycket ”Vi hade det som folk i allmänhet” brukar karaktärisera ett förhållande med växlande sämja och osämja.  
 2. Med växlande framgång kämpade regeringens och Taiping-trupperna i en mängd strider, varunder landet svårt härjades.  
 3. I det inre är floran mycket mera växlande, och där förekommer nästan alla det tempererade bältets träd och frukter.  
 4. Men även olika taktarter med upprepade patterns, eller likaförblivande taktarter med växlande grundmönster förekommer.  
 5. De senaste dagarna har det varit normala temperaturer för årstiden i Europa men snabbt växlande väder blir allt mer vanligt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av växlande

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet växlande.


Närmeord till växlande

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar växlande.


Mer information om växlande

Andra sätt att lära sig mer kring vad växlande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av växlande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om växlande

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för växlande i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är växlande synonymt med både skiftande och föränderlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.