Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vanligt förekommande

Här nedanför hittar du samtliga en synonymer till vanligt förekommande.


Vad betyder vanligt förekommande

Sett till sin synonym betyder vanligt förekommande ungefär kutym, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vanligt förekommande. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet vanligt förekommande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för vanligt förekommande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vanligt förekommande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. I litteraturen är det vanligt förekommande med flera alternativa termer inom området defekt färgseende.  
  2. För att lättare komma ihåg dem associerade man var och en av synderna med ett vanligt förekommande djur:.  
  3. De så kallade asfaltsläggarna har blivit ett vanligt förekommande problem under sommarhalvåret i Sverige.  
  4. Det var en tid då svält fortfarande var vanligt förekommande och där sociala hierarkier brutalt påtvingades.  
  5. Denna typ av utväxling blev inte vanligt förekommande förrän de syntes i mekaniska ur på mitten av 1300-talet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om vanligt förekommande

Andra sätt att lära sig mer kring vad vanligt förekommande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vanligt förekommande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vanligt förekommande

  • Antal bokstäver: 19
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kutym synonymt med vanligt förekommande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.