Synonymerna.se logotyp

Synonymer till usie

 

Synonymer till usie

Vad betyder usie?

En usie är ett självporträtt som man tar tillsammans med en kändis.

Ordet usie var en del av nyordslistan 2014 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Mer information om usie

Vi har totalt två synonymer till usie, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för usie inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad usie betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till usie. Exempelvis kan man söka efter andra ord för usie samt även hur man stavar till usie. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av usie eller en mer djupgående förklaring av usie egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till usie är att leta efter antonymer till usie, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om usie

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för usie i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 6
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är usie synonymt med både egobild och självporträtt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)