Synonymerna.se logotyp

Synonymer till uppskattning

 

Synonymer till uppskattning

Engelsk översättning av uppskattning

  • estimate

Sökvolym på internet för uppskattning

Sökvolymen för uppskattning är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.). Den sökfras som sökmängden matchar mot är uppskattning

Mer information om uppskattning

Vi har totalt elva synonymer till uppskattning, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för uppskattning, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppskattning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till uppskattning. Exempelvis kan man söka efter andra ord för uppskattning samt även hur man stavar till uppskattning. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av uppskattning eller en mer djupgående förklaring av uppskattning egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till uppskattning är att leta efter antonymer till uppskattning, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om uppskattning

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 9

Närmeord till uppskattning

Ord som innehåller eller liknar uppskattning: uppskattningsvis


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uppskattning synonymt med både gissning och aktning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)