Synonymerna.se logotyp

Synonymer till upphävde

 

Synonymer till upphävde

Mer information om upphävde

Vi har totalt två synonymer till upphävde, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för upphävde inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad upphävde betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till upphävde. Exempelvis kan man söka efter andra ord för upphävde samt även hur man stavar till upphävde. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av upphävde eller en mer djupgående förklaring av upphävde egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till upphävde är att leta efter antonymer till upphävde, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om upphävde

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för upphävde i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Närmeord till upphävde

Ord som innehåller eller liknar upphävde: upphäva, upphävande, upphävd, upphäver, upphävt


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är upphävde synonymt med både annullerade och avblåste, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)