Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uppfattade

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till uppfattade.


Vad betyder uppfattade

Sett till sin synonym betyder uppfattade ungefär förstod, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uppfattade. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet uppfattade kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för uppfattade

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uppfattade kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Å andra sidan straffades de mycket hårt de gånger de gjorde något som Claudius uppfattade som illojalt.  
 2. Två piloter uppfattade inte ordern utan landade på flygplatsen med 18 fallskärmsjägare och 50 infanterister.  
 3. Denna ”vilja” utgör en kropps conatus, och dess fysiska manifestation är den uppfattade ”viljan att överleva”.  
 4. Som jag uppfattade det fick han sladd uppe på vägen och åkte sen av vägen för att sen träffa en jättestor sten.  
 5. Enligt mannen uppfattade han det som att målsägande ville kela med honom samt att han inte hörde att hon sa nej.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "uppfattade" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet uppfattade förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till uppfattade

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar uppfattade.


Mer information om uppfattade

Andra sätt att lära sig mer kring vad uppfattade betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uppfattade är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uppfattade

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för uppfattade i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förstod synonymt med uppfattade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.