Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till typ av

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till typ av.


Vad betyder typ av

Sett till sina synonymer betyder typ av ungefär slags, men är även synonymt med exempelvis "sorts". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till typ av. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet typ av kan användas i en mening.


Exempelmeningar för typ av

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet typ av kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En vanlig typ av huggvapen var i form av en 30 cm lång bajonett i änden på ett tre meter långt skaft.  
  2. Långsiktiga medicinska komplikationer kan också uppstå och beror på vilken typ av ingrepp som gjorts.  
  3. Vi lever i en annan typ av värld som är mer inriktad på individen än tidigare, säger Charlotte Ljung.  
  4. Det lägsta tryck som kan uppnås i ett system beror även på många andra saker än vilken typ av pumpar.  
  5. Kvinnan och mannen, som är i 35–40-årsåldern, har enligt åklagaren haft någon typ av kortare relation.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till typ av

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar typ av.


Mer information om typ av

Andra sätt att lära sig mer kring vad typ av betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av typ av är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om typ av

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är typ av synonymt med både slags och sorts, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.