Synonymerna.se logotyp
 

Vad betyder tvärtom

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet tvärtom i vår databas, däremot innehåller vår databas fem exempelmeningar på hur ordet tvärtom kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet  kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I tv-filmen Fyra dagar som skakade Sverige från 1988 gestaltas han av skådespelaren Bertil Norström .  
 2. ”Jag skulle vilja skicka en hälsning med solidaritet, uppmuntran och tack till räddningspersonalen ..  
 3. Ibland kan det vara en bra egenskap som kommentator att vara tyst när inget händer, kan jag tycka :).  
 4. Nu har nog den alltför stora respekten o rädslan för stora fotbollsnationen Spanien ,Drabbat Schweiz.  
 5. Vi behöver ha en beredskap om läget skulle försämras , säger Lena Hallengren i en kommentar till SVT.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tvärtom

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tvärtom.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tvärtom" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tvärtom förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tvärtom

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar tvärtom.


Mer information om tvärtom

Andra sätt att lära sig mer kring vad tvärtom betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tvärtom är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tvärtom

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tvärtom i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.