Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tungsinne

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till tungsinne.

svårmod, dysterhet, melankoli, nedlåtenhet, nedslagenhet, vemod


Vad betyder tungsinne

Sett till sina synonymer betyder tungsinne ungefär svårmod eller dysterhet, men är även synonymt med exempelvis "melankoli" och "nedlåtenhet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tungsinne. Vår databas innehåller även tre böjningar av tungsinne, fyra exempelmeningar på hur ordet tungsinne kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tungsinne

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tungsinne.


Exempelmeningar för tungsinne

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tungsinne kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Jag tycker om att fantisera om livet efter i döden under stunder av tungsinne, men annars är inte döden någonting som jag tänker på särskilt ofta.
  2. Det finns ett visst tungsinne i Argentina, och det känns som att det står i vägen för landets framgång i EM.
  3. Om man får för lite solljus finns det en risk att man lättare drabbas av tungsinne under vinterhalvåret.
  4. Det hen gjorde under de tidiga morgontimmarna fick verkligen Rickards tungsinne att skingras.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av tungsinne

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tungsinne.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tungsinne" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tungsinne förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tungsinne

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar tungsinne.


Mer information om tungsinne

Andra sätt att lära sig mer kring vad tungsinne betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tungsinne samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tungsinne för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till tungsinne, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om tungsinne

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för tungsinne i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tungsinne synonymt med både svårmod och dysterhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.