Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till trotsig

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till trotsig.


Vad betyder trotsig

Sett till sina synonymer betyder trotsig ungefär motsträvig eller motspänstig, men är även synonymt med exempelvis "bångstyrig" och "envis". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till trotsig. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av trotsig, en exempelmeningar på hur ordet trotsig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av trotsig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet trotsig.


Motsatsord till trotsig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till trotsig.

eftergiven


Exempelmeningar för trotsig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trotsig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Fawkes uppgav att hans namn var John Johnson vid de första förhören som hölls med honom, under vilka han var trotsig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av trotsig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet trotsig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "trotsig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet trotsig förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till trotsig

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar trotsig.


Mer information om trotsig

Andra sätt att lära sig mer kring vad trotsig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trotsig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trotsig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för trotsig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trotsig synonymt med både motsträvig och motspänstig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är eftergiven en antonym till trotsig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.