Synonymerna.se logotyp

Synonymer till triljondel

 

Synonymer till triljondel

Vad betyder triljondel?

En triljondel är räkneordet för talet \(10^{-18}\). Vanligen brukar man använda prefixet atto (a) för att benämna tal med storleksordning en triljondel, t.ex. 1 aHz = 1 attohertz = \(10^{-18}\) Hertz.

Texten uppdaterades senast 2016-08-15

Mer information om triljondel

Vi har totalt en synonym till triljondel, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för triljondel inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad triljondel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till triljondel. Exempelvis kan man söka efter andra ord för triljondel samt även hur man stavar till triljondel. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av triljondel eller en mer djupgående förklaring av triljondel egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till triljondel är att leta efter antonymer till triljondel, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om triljondel

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för triljondel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 21
  • Ordets poäng i WordFeud: 19

Närmeord till triljondel

Ord som innehåller eller liknar triljondel: triljondelsprefix


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är atto synonymt med triljondel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)