Synonymerna.se logotyp

Synonymer till triage

 

Synonymer till triage

inom sjukvård
prioritering
medicinsk terminologi
sortering av patienter

Vad betyder triage?

Triage är en medicinsk term, triage innebär prioritering av sjukvård utefter vem som är i störst behov av vård eller är mest trolig att ha nytta av vård. Tillämpligt vid akuta händelser som till exempel olyckor eller katastrofer.

Texten uppdaterades senast 2016-06-08

Mer information om triage

Vi har totalt två synonymer till triage, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns tyvärr inte någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för triage inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad triage betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till triage. Exempelvis kan man söka efter andra ord för triage samt även hur man stavar till triage. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av triage eller en mer djupgående förklaring av triage egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till triage är att leta efter antonymer till triage, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om triage

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för triage i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är triage synonymt med både prioritering och sortering av patienter, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)