Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tonnage

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till tonnage.


Vad betyder tonnage

Sett till sina synonymer betyder tonnage ungefär dräktighet, men är även synonymt med exempelvis "fartygs lastförmåga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tonnage. Vår databas innehåller även tre böjningar av tonnage, tre exempelmeningar på hur ordet tonnage kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av tonnage

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tonnage.


Exempelmeningar för tonnage

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tonnage kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Vart och ett av skeppen presenteras med namn, tonnage storlek på besättning samt listor över artilleripjäser, ammunition, personvapen och annan utrustning.  
  2. Enligt VSB-avtalet med Sovjetunionen var den finska flottan begränsad till en numerär på 4 500 man och till ett tonnage på 10 000 ton, varför isbrytarna inte rymdes inom denna kvot.  
  3. Större tonnage är idag hänvisade till Sandhamns-, Furusunds- och Landsortslederna, samt Oxdjupet eftersom det är för trångt och grunt för större fartyg att gå genom Kodjupet och Vaxholm.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tonnage

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tonnage.


Mer information om tonnage

Andra sätt att lära sig mer kring vad tonnage betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tonnage är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tonnage

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för tonnage i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 9
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tonnage synonymt med både dräktighet och fartygs lastförmåga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.