Synonymerna.se logotyp

Synonymer till tillstå

 

Synonymer till tillstå

Engelsk översättning av tillstå

  • (formellt) acknowledge

Mer information om tillstå

Vi har totalt tre synonymer till tillstå, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för tillstå, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad tillstå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till tillstå. Exempelvis kan man söka efter andra ord för tillstå samt även hur man stavar till tillstå. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av tillstå eller en mer djupgående förklaring av tillstå egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till tillstå är att leta efter antonymer till tillstå, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om tillstå

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tillstå i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Närmeord till tillstå

Ord som innehåller eller liknar tillstå: åka tillsammans, ända tills man nått målet, få tillstånd, förberett tillstånd, fortsätta tills uppnått mål, förvirringstillstånd, fri från tillsats, ge tillstånd, hitintills, hittills, kroppens normala tillstånd, naket tillstånd, nytillskott, oskadat tillstånd, otillständig, sjukdomstillstånd med tankeoreda


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tillstå synonymt med både vidgå och erkänna, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)