Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tenn

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till tenn fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder tenn

Sett till sina synonymer betyder tenn ungefär grundämne 50 eller Sn, men är även synonymt med exempelvis "stannum". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tenn. Vår databas innehåller även tre böjningar av tenn, fem exempelmeningar på hur ordet tenn kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tenn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tenn.


Exempelmeningar för tenn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tenn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dyra saltkar var ofta tillverkade av tenn, ädelmetaller eller andra exklusiva material, och rikt utsmyckade.  
 2. Handel med Anatolien försåg Egypten med väsentliga mängder tenn och även koppar för att komplettera inhemska resurser.  
 3. Materialet i vapnen, huvudsakligen av koppar, tenn och bly, visar att den metallurgiska nivån under Qindynastin var mycket hög.  
 4. Bland naturtillgångarna finns tenn, naturgas, petroleum, zink, volfram, antimon, silver, järn, bly, guld, timmer och vattenkraft.  
 5. Alla kistorna, utom prins Fredriks, är utförda av förgyllt tenn och ritade av Tessin d.y., tydligt påverkad av italienaren Lorenzo Bernini.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tenn

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tenn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tenn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tenn förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till tenn

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar tenn. Här kommer de tio första.


Mer information om tenn

Andra sätt att lära sig mer kring vad tenn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tenn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tenn

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för tenn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 4
 • Ordets poäng i Betapet: 4
 • Ordets poäng i WordFeud: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tenn synonymt med både grundämne 50 och Sn, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.