Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till tänkbar

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till tänkbar.


Vad betyder tänkbar

Sett till sina synonymer betyder tänkbar ungefär möjlig eller eventuell, men är även synonymt med exempelvis "sannolik" och "rimlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tänkbar. Vår databas innehåller även tre böjningar av tänkbar, fem exempelmeningar på hur ordet tänkbar kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av tänkbar

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet tänkbar.


Exempelmeningar för tänkbar

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tänkbar kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi tar gärna emot all tänkbar personal som är kompetent och uppfyller de kriterier som vi ställer i regionen.  
 2. En tänkbar förklaring kan vara dopaminsystemet som hos schizofrena delvis liknar friska högkreativa individers.  
 3. En annan tänkbar förklaring till den stora avvikelsen mot den påstådda ursprungliga höjden är att graven aldrig blev färdigbyggd.  
 4. Eftersom Irak har krävt att kurderna ska lämna området under natten kan man ju anta att det skulle kunna röra sig om en tänkbar offensiv.  
 5. Efter att Moderaternas dåvarande partiledare Anna Kinberg Batra avgick sågs Peter Danielsson som en tänkbar efterträdare till partiledareposten.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tänkbar

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tänkbar.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tänkbar" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tänkbar förekommer det i genomsnitt ca. 110 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är tankbar


Närmeord till tänkbar

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar tänkbar.


Mer information om tänkbar

Andra sätt att lära sig mer kring vad tänkbar betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tänkbar är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tänkbar

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för tänkbar i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tänkbar synonymt med både möjlig och eventuell, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.