Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till taktlös

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till taktlös.


Vad betyder taktlös

Sett till sina synonymer betyder taktlös ungefär tölpaktig eller hänsynslös, men är även synonymt med exempelvis "indiskret" och "omdömeslös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till taktlös. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av taktlös, en exempelmeningar på hur ordet taktlös kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av taktlös

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet taktlös.


Motsatsord till taktlös

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till taktlös.

hänsynsfull, omtänksam


Exempelmeningar för taktlös

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet taktlös kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Makboul är taktlös mot Wallin, men jag ställer mig ändå frågan om SVT, måhända omedvetet, kastade Lina Makboul under bussen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av taktlös

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet taktlös.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "taktlös" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet taktlös förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till taktlös

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar taktlös.


Mer information om taktlös

Andra sätt att lära sig mer kring vad taktlös betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av taktlös är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om taktlös

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för taktlös i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är taktlös synonymt med både tölpaktig och hänsynslös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är hänsynsfull en antonym till taktlös.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.