Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ta det lugnt

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till ta det lugnt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder ta det lugnt

Sett till sina synonymer betyder ta det lugnt ungefär softa eller hänga, men är även synonymt med exempelvis "dega" och "slacka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ta det lugnt. Vår databas innehåller även information kring ordets popularitet på internet.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "ta det lugnt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen ta det lugnt förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till ta det lugnt

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ta det lugnt.


Mer information om ta det lugnt

Andra sätt att lära sig mer kring vad ta det lugnt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ta det lugnt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ta det lugnt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ta det lugnt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ta det lugnt

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ta det lugnt synonymt med både softa och hänga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.