Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till svischa

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till svischa.


Vad betyder svischa

Att svischa innebär att skicka pengar med hjälp av appen Swish, se Swisha.

Ordet svischa var en del av nyordslistan 2015 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).


Sett till sina synonymer betyder svischa ungefär susa eller vina, men är även synonymt med exempelvis "swisha". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till svischa. Vår databas innehåller även en engelsk översättning till svischa.

Texten uppdaterades senast 2020-01-03


Engelsk översättning av svischa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet svischa.


Mer information om svischa

Andra sätt att lära sig mer kring vad svischa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för svischa samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av svischa för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till svischa, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om svischa

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för svischa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svischa synonymt med både susa och vina, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.