Synonymerna.se logotyp

Synonymer till svärjevän

 

Synonymer till svärjevän

Vad betyder svärjevän?

"Svärjevän" är en nedsättande benämning som ibland används för anhängare till det politiska partiet Sverigedemokraterna. Termen används uteslutande av meningsmotståndare till Sverigedemokraterna.

Uttrycket kommer från det att anhängare till Sverigedemokraterna ofta kallar sig själva "sverigevänner", där den förvanskade termen "svärjevän" anspelar på det att anhängare till partiet Sverigedemokraterna ibland anses obildade.

Texten uppdaterades senast 2018-09-03

Mer information om svärjevän

Vi har totalt två synonymer till svärjevän, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte varken någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för svärjevän inlagda i vår databas ännu.

Data om ordet svärjevän

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för ordet svärjevän i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 28
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svärjevän synonymt med både sverigedemokrat och sverigevän, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)