Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till svag vind

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till svag vind fördelade på två ordgrupper.

laber bris, svag bris

~
bris, fläkt, kåre


Vad betyder svag vind

Sett till sina synonymer betyder svag vind ungefär laber bris eller svag bris, men är även synonymt med exempelvis "bris" och "fläkt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till svag vind. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet svag vind kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för svag vind

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet svag vind kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Vindstyrka är ett historiskt begrepp som användes som ett mått på effekten av både svag vind och lite starkare, det var under den tid då hastigheten uppskattades utifrån vindens uppenbara verkan.
  2. Sydvindar i lägre fjällterräng kan öka från svag vind till storm på bara några få timmar.
  3. Det regnade och var ganska svag vind i starten, men regnet upphörde och vind tog sig rejält under dagen.
  4. Förmiddagen blir halvklar med 6-8 grader och en svag vind från sydväst.
  5. När nattens första timmar hade passerat började en svag vind blåsa upp, den var fuktig och kall.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av svag vind

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen svag vind.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "svag vind" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen svag vind förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till svag vind

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar svag vind.


Mer information om svag vind

Andra sätt att lära sig mer kring vad svag vind betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för svag vind samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av svag vind för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till svag vind, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om svag vind

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är svag vind synonymt med både laber bris och svag bris, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.