Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till suspekt

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till suspekt.


Vad betyder suspekt

Sett till sina synonymer betyder suspekt ungefär misstänkt eller dubiös, men är även synonymt med exempelvis "skum" och "tvivelaktig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till suspekt. Vår databas innehåller även två böjningar av suspekt, två exempelmeningar på hur ordet suspekt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av suspekt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet suspekt.


Exempelmeningar för suspekt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet suspekt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Tunnelbanestationen Angel Station stängdes ner på onsdag kväll efter att polisen larmades om ett suspekt paket, enligt nyhetsbyrån Reuters.  
  2. Med tanke på att John av Worcester skrev krönikan efter utbrottet av Canterbury-Yorks krig om herravälde anses historien som säger att Ealdred avsade sig alla anspråk på Worcester suspekt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av suspekt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet suspekt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "suspekt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet suspekt förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till suspekt

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar suspekt.


Mer information om suspekt

Andra sätt att lära sig mer kring vad suspekt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av suspekt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om suspekt

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för suspekt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är suspekt synonymt med både misstänkt och dubiös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.