Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till successiv

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till successiv.


Vad betyder successiv

Sett till sina synonymer betyder successiv ungefär gradvis eller stegvis, men är även synonymt med exempelvis "pö om pö" och "steg för steg". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till successiv. Vår databas innehåller även två böjningar av successiv, fem exempelmeningar på hur ordet successiv kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av successiv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet successiv.


Exempelmeningar för successiv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet successiv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Detta skulle vara en första etapp i en successiv sänkning av inkomstbeskattningen med sammanlagt 350 miljoner kronor.  
 2. Under 1990-talet, några år efter kalla krigets slut inleddes en långvarig period av successiv minskning av Sveriges försvar.  
 3. Avtalet syftar till en successiv avveckling av tullar och andra handelshinder för att stimulera handeln mellan de tre länderna.  
 4. Distributionen till kunderna skedde fortfarande med likström men med en successiv övergång till den högre spänningen 2×220 volt.  
 5. Från mitten av 1800-talet skedde en successiv övergång till en alltmer oreglerad marknadsekonomi i takt med industrialismens genombrott.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av successiv

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet successiv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "successiv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet successiv förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till successiv

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar successiv.


Mer information om successiv

Andra sätt att lära sig mer kring vad successiv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av successiv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om successiv

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för successiv i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 28
 • Ordets poäng i Betapet: 29
 • Ordets poäng i WordFeud: 28

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är successiv synonymt med både gradvis och stegvis, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.