Synonymerna.se logotyp

Synonymer till stofil

 

Synonymer till stofil

Vad betyder stofil?

Stofil är ett relativt vanligt vardagligt ord för en äldre person som är lite märklig, som är ett typiskt original.

Texten uppdaterades senast 2019-04-17

Engelsk översättning av stofil

  • old fossil, old fogey

Exempelmeningar för stofil

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stofil kan användas.

  1. Jag känner mig som en gammal stofil sade han, trots att han bara är i 30-årsåldern.
  2. Det visade sig att den man de hade släppt in var en riktig stofil, som vägrade att sätta sig vid det enda lediga bord som fanns utan prompt skulle sitta vid just det bord han hade bestämt.
  3. Min morfar är lite av en stofil, på eftermiddagarna brukar han gå runt på stan och muttra om att jorden är platt och andra konspirationsteorier.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för stofil

Sökvolymen för stofil är ca. 880 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 880 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om stofil

Vi har totalt fyra synonymer till stofil, men tyvärr inte några antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för stofil, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda stofil i en mening.

Data om ordet stofil

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet stofil i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stofil synonymt med både kuf och gubbstrutt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)