Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stjärnbild

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till stjärnbild.


Vad betyder stjärnbild

Sett till sin synonym betyder stjärnbild ungefär konstellation, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stjärnbild. Vår databas innehåller även sju böjningar av stjärnbild, två exempelmeningar på hur ordet stjärnbild kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stjärnbild

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stjärnbild.


Exempelmeningar för stjärnbild

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stjärnbild kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. När zodiaken grundades omkring vår tideräknings början befann sig solen verkligen i vädurens stjärnbild.  
  2. Man har valt att ha Väduren som den första stjärnbilden i detta kretslopp, eftersom det är i denna stjärnbild som solens ekliptika skär himmelsekvatorn på våren.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stjärnbild" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stjärnbild förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stjärnbild

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar stjärnbild.


Mer information om stjärnbild

Andra sätt att lära sig mer kring vad stjärnbild betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stjärnbild är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stjärnbild

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för stjärnbild i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 23
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konstellation synonymt med stjärnbild, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.