Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stjälpa

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till stjälpa fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder stjälpa

Sett till sina synonymer betyder stjälpa ungefär tippa eller kantra, men är även synonymt med exempelvis "välta" och "fördärva". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stjälpa. Vår databas innehåller även en motsatsord, sju böjningar av stjälpa, en exempelmeningar på hur ordet stjälpa kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av stjälpa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stjälpa.


Motsatsord till stjälpa

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till stjälpa.

hjälpa


Exempelmeningar för stjälpa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stjälpa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Varje del i vår politik ska bidra till det och Sverige ska som land hjälpa andra länder i sin klimatomställning, inte stjälpa den”, skriver Lövin i ett skriftligt uttalande till SVT Nyheter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stjälpa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stjälpa.


Närmeord till stjälpa

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar stjälpa.


Mer information om stjälpa

Andra sätt att lära sig mer kring vad stjälpa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stjälpa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stjälpa

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stjälpa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stjälpa synonymt med både tippa och kantra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är hjälpa en antonym till stjälpa.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.