Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stjälpa

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till stjälpa fördelade på två ordgrupper.

tippa, kantra, välta

för någon
förstöra


Vad betyder stjälpa

Sett till sina synonymer betyder stjälpa ungefär tippa eller kantra, men är även synonymt med exempelvis "välta" och "förstöra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stjälpa. Vår databas innehåller även sju böjningar av stjälpa samt flera engelska översättningar.


Böjningar av stjälpa

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stjälpa.


Engelsk översättning av stjälpa

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet stjälpa.


Närmeord till stjälpa

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar stjälpa.


Mer information om stjälpa

Andra sätt att lära sig mer kring vad stjälpa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för stjälpa samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av stjälpa för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till stjälpa, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om stjälpa

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stjälpa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stjälpa synonymt med både tippa och kantra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är hjälpa en antonym till stjälpa.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.