Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stärks

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till stärks.


Vad betyder stärks

Sett till sin synonym betyder stärks ungefär härdas, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stärks. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet stärks kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för stärks

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stärks kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Orkanen Mangkhut stärks åter över öppet hav och har under söndagskvällen tagit sig in över Kinas södra kust.  
 2. Även andra verksamheter i staden stängs tillfälligt medan partikongressen pågår, samtidigt som polisbemanningen stärks.  
 3. Bilden av att det här är ett dåd med rasistiskt motiv stärks av det här manifestet som gärningsmannen lämnat efter sig.  
 4. Det stärks av att forskarna i Wuhan på konstlad väg försökt skapa ett corona-virus som med stor sannolikhet kan smitta människor.  
 5. Under Gustav Vasa tar reformationen fart i Sverige samtidigt som reduktioner av kyrkojord bidrar till att statens finanser stärks.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stärks" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stärks förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är starks


Närmeord till stärks

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar stärks. Här kommer de tio första.


Mer information om stärks

Andra sätt att lära sig mer kring vad stärks betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stärks är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stärks

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stärks i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är härdas synonymt med stärks, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.