Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stans

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till stans.


Vad betyder stans

Sett till sina synonymer betyder stans ungefär form eller matris, men är även synonymt med exempelvis "pappersstämpel" och "präglingsstämpel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stans. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet stans kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för stans

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stans kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. (17) Piteå, 66pBästa SBI-placering: 8 2019Enorma framgångar i längdskidor och skidskytte för stans klubbar.  
 2. Kring sekelskiftet 1900 fick man upp ögonen för de historiska värden som Gamla stans bebyggelse representerade.  
 3. På 1930-talet hade avskyn mot Gamla stans slumkvarter förbytts till stor respekt för stadsdelens historiska arv.  
 4. Tretton gårdshus revs och i stället anlades en sammanhängande innergård, där Gamla stans första större park skapades.  
 5. Opinionen för Gamla stans bevarande blev allt större, men det dröjde innan Carl Larssons saneringsvisioner blev verklighet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stans

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stans.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stans" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stans förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stans

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar stans. Här kommer de tio första.


Mer information om stans

Andra sätt att lära sig mer kring vad stans betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stans är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stans

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för stans i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 5
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stans synonymt med både form och matris, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.