Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stängd

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till stängd.


Vad betyder stängd

Sett till sina synonymer betyder stängd ungefär tillsluten, men är även synonymt med exempelvis "sluten". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stängd. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av stängd, fem exempelmeningar på hur ordet stängd kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av stängd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stängd.


Motsatsord till stängd

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till stängd.

öppen


Exempelmeningar för stängd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stängd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Faktiskt sade han att han kan hålla regeringen stängd väldigt länge, i månader eller till och med år.  
 2. Vi borde inte nöja oss med att konstatera att ”katedralen är stängd i fem år”, säger Patrick Chavuet.  
 3. Ytterdörrarna var försedda med en stång som kunde skjutas in i dörrposten, så att dörren hölls stängd.  
 4. En gruvtunnel som hittills har varit stängd för besökare har nu öppnats för besökare i Sala silvergruva.  
 5. Den internationella flygplatsen på Bali har hållits stängd i tolv timmar på grund av aska från en vulkan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stängd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stängd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stängd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stängd förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stängd

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar stängd.


Mer information om stängd

Andra sätt att lära sig mer kring vad stängd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stängd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stängd

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för stängd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stängd synonymt med både tillsluten och sluten, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är öppen en antonym till stängd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.