Synonymerna.se logotyp

Vad betyder ställa frågor

 

Uppslagsord: ställa frågor

Begreppet ställa frågor syftar till det att utmana en motståndare (oftast i fotboll) genom att spela på ett sätt som ställer deras försvar inför svåra beslut.

Ordet ställa frågor var en del av nyordslistan 2016 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Sökvolym på internet för ställa frågor

Sökvolymen för ställa frågor är ca. 70 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 70 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om ställa frågor

Vi har tyvärr varken några synonymer eller antonymer till ställa frågor registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns tyvärr inte heller någon engelsk översättning eller några exempelmeningar för ställa frågor inlagda i vår databas ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad ställa frågor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ställa frågor. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ställa frågor samt även hur man stavar till ställa frågor. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ställa frågor eller en mer djupgående förklaring av ställa frågor egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ställa frågor är att leta efter antonymer till ställa frågor, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om ställa frågor

  • Antal bokstäver: 12
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)