Synonymerna.se logotyp

Synonymer till stafettläkare

 

Synonymer till stafettläkare

Vad betyder stafettläkare?

En stafettläkare är ett något nedsättande ord som benämner en inhyrd läkare som tar vid där en annan inhyrd läkare slutar, därur kommer stafettliknelsen, att den nye läkaren tar över stafettpinnen från den gamle läkaren. Benämningen stafettläkare syftar även på att stafettläkare inte arbetar länge nog på en och samma arbetsplats för att hinna skapa en personligare relation till patienterna.

Texten uppdaterades senast 2016-07-14

Exempelmeningar för stafettläkare

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stafettläkare kan användas.

  1. Den anmälde doktorn var stafettläkare och därför inte insatt i de rutiner som gällde, varpå misstaget begicks.
  2. Ibland händer det att stafettläkare inte stannar längre än några veckor åt gången, det gör det helt omöjligt att få en personlig kontakt med vårdtagarna.
  3. Det har även inträffat att olika stafettläkare har gett olika diagnoser för samma problem hos en och samma patient, det är bedrövligt.
  4. Framför allt har vården blivit allt mycket sämre sedan stafettläkare började anlitas.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Sökvolym på internet för stafettläkare

Sökvolymen för stafettläkare är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om stafettläkare

Vi har totalt en synonym till stafettläkare, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda stafettläkare i en mening, men vi har tyvärr inte fått in någon engelsk översättning ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad stafettläkare betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till stafettläkare. Exempelvis kan man söka efter andra ord för stafettläkare samt även hur man stavar till stafettläkare. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av stafettläkare eller en mer djupgående förklaring av stafettläkare egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till stafettläkare är att leta efter antonymer till stafettläkare, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om stafettläkare

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för stafettläkare i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hyrläkare synonymt med stafettläkare, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)