Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stå

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till stå.


Vad betyder stå

Sett till sina synonymer betyder stå ungefär bruka stå eller ligga, men är även synonymt med exempelvis "säga" och "stå upprätt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stå. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet stå kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för stå

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stå kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Från början var planen att tunneln skulle stå klar i år, men myndighetsprocessen har gått i långbänk.  
 2. Det känns lite girigt att stå här och vara tjurig över att det blev silver, säger Fredricson till TT.  
 3. Det befintliga bygglovet går ut den 8 augusti nästa år, medan bygget ska stå klart först hösten 2022.  
 4. Det är bra, jag tycker inte att vi djurägare ska stå för kostnaden när det är staten som vill ha varg.  
 5. På polisens egna bilder från insatsen syns ett 30-tal personer stå tätt packade under en motorvägsbro.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av stå

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet stå.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "stå" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet stå förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till stå

I vår databas över ord finns 21 ord som innehåller eller liknar stå. Här kommer de tio första.


Mer information om stå

Andra sätt att lära sig mer kring vad stå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stå är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stå

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för stå i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stå synonymt med både bruka stå och ligga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.