Synonymerna.se logotyp

Synonymer till spoilervarning

 

Synonymer till spoilervarning

i t.ex. film, bok eller en TV-serie
varning för avslöjande

Vad betyder spoilervarning?

En spoilervarning är en varning som utfärdas innan någon kommer att avslöja en viktig eller avgörande händelse i till exempel en bok, TV-serie eller film.

Ordet spoilervarning var en del av nyordslistan 2014 från Institutet för språk och folkminnen (Isof).

Texten uppdaterades senast 2020-01-03

Engelsk översättning av spoilervarning

 • spoiler warning, spoiler disclaimer

Exempelmeningar för spoilervarning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet spoilervarning kan användas.

 1. Jag är inte direkt någon förespråkare för det beteende som många cineaster besitter när de skäller ut människor som inte säger spoilervarning innan de säger något om en film.
 2. Det är även därför vissa anser att det är socialt självmord att nämna något som hänt i en tv-serie utan att inleda med spoilervarning.
 3. Att inleda en recension med "Spoilervarning!" är nästan ett måste om man vill undvika läsarnas vrede.
 4. Du borde ha börjat med en spoilervarning, nu vet jag ju att Ned Stark är död!
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Mer information om spoilervarning

Vi har totalt en synonym till spoilervarning, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för spoilervarning, det finns även fyra exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda spoilervarning i en mening.

Andra sätt att lära sig mer kring vad spoilervarning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till spoilervarning. Exempelvis kan man söka efter andra ord för spoilervarning samt även hur man stavar till spoilervarning. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av spoilervarning eller en mer djupgående förklaring av spoilervarning egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till spoilervarning är att leta efter antonymer till spoilervarning, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om spoilervarning

 • Antal bokstäver: 14
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 9

Grundpoäng för spoilervarning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 21
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är varning för avslöjande synonymt med spoilervarning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)