Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sparv

Synonymer till sparv

fågel
tätting

Engelsk översättning av sparv

  • sparrow

Närmeord till sparv

Ord som innehåller eller liknar sparv: annonseringspartner, aspartam, avspärra, avspärrning, avspärrningskedja, bespara, disparat, disparata, enkelspårig, få sparken på ett snöpligt sätt, falskt spår, fiskbensparkett, ge sparken, högt sparkad boll, inspärrad, motsatspar, sidospår

Mer information om sparv

Vi har totalt 1 synonym till sparv, men tyvärr inte några antonymer, registrerad i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för sparv, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet sparv

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet sparv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tätting synonymt med sparv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)