Synonymerna.se logotyp

Synonymer till sparv

 

Synonymer till sparv

fågel
tätting

Engelsk översättning av sparv

  • sparrow

Sökvolym på internet för sparv

Sökvolymen för sparv är ca. 1600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om sparv

Vi har totalt en synonym till sparv, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för sparv, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad sparv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till sparv. Exempelvis kan man söka efter andra ord för sparv samt även hur man stavar till sparv. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av sparv eller en mer djupgående förklaring av sparv egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till sparv är att leta efter antonymer till sparv, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om sparv

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sparv i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 9
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till sparv

Ord som innehåller eller liknar sparv: annonseringspartner, asparagus officinalis, aspartam, avspark, avspärra, avspärrning, avspärrningskedja, avtalspart, bespara, disparat, disparata, energisparläge, enkel och sparsam, enkelspårig, få sparken på ett snöpligt sätt, falskt spår, fiskbensparkett


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tätting synonymt med sparv, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)