Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till smärt

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till smärt.


Vad betyder smärt

Sett till sina synonymer betyder smärt ungefär slank eller smal, men är även synonymt med exempelvis "smäcker". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till smärt. Vår databas innehåller även två böjningar av smärt samt flera engelska översättningar.


Böjningar av smärt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet smärt.


Engelsk översättning av smärt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet smärt.


Närmeord till smärt

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar smärt. Här kommer de tio första.


Mer information om smärt

Andra sätt att lära sig mer kring vad smärt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för smärt samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av smärt för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till smärt, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om smärt

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för smärt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är smärt synonymt med både slank och smal, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.