Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slutord

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till slutord.

epilog, efterspel, slutkläm


Vad betyder slutord

Sett till sina synonymer betyder slutord ungefär epilog eller efterspel, men är även synonymt med exempelvis "slutkläm". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slutord. Vår databas innehåller även två motsatsord, fyra exempelmeningar på hur ordet slutord kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till slutord

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till slutord.

prolog, inledning


Exempelmeningar för slutord

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slutord kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Som slutord i de flesta av dessa böcker finns upplysningar om hur man kan gå vidare med sina bekymmer.
  2. Kanske var det alltså hennes vackra slutord som fick en att inse att texten snarare var en lovsång än en tragedi.
  3. I utredningens slutord konstaterade Elin att det inte fanns någon anledning att omvärdera sin uppfattning.
  4. Bokens slutord återknöt till inledningen på ett mycket vackert sätt.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av slutord

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slutord.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "slutord" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet slutord förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till slutord

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar slutord.


Mer information om slutord

Andra sätt att lära sig mer kring vad slutord betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för slutord samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av slutord för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till slutord, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om slutord

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för slutord i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slutord synonymt med både epilog och efterspel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är prolog en antonym till slutord.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.