Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skrämsel

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till skrämsel.


Vad betyder skrämsel

Sett till sin synonym betyder skrämsel ungefär skräck, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skrämsel. Vår databas innehåller även tre böjningar av skrämsel, en exempelmeningar på hur ordet skrämsel kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av skrämsel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skrämsel.


Exempelmeningar för skrämsel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skrämsel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Viltsamordnaren Joacim Lundqvist vid polisregion nord berättar att man tror att nattens skrämsel ska räcka och att de inte ska komma tillbaka.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skrämsel

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skrämsel.


Närmeord till skrämsel

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar skrämsel.


Mer information om skrämsel

Andra sätt att lära sig mer kring vad skrämsel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skrämsel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skrämsel

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för skrämsel i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skräck synonymt med skrämsel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.