Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skenben

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till skenben fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder skenben

Sett till sina synonymer betyder skenben ungefär underbenets främre ben, men är även synonymt med exempelvis "tibia". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skenben. Vår databas innehåller även fem böjningar av skenben, tre exempelmeningar på hur ordet skenben kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av skenben

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skenben.


Exempelmeningar för skenben

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skenben kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det handlar om ett 80 miljoner år gammalt skenben från en landlevande dinosaurie, rapporterar Kristianstadsbladet.  
  2. Matchen i fråga stoppades mellan rond ett och två efter att irländaren fallit till marken med ett brutet skenben med bara sekunder kvar av den första ronden.  
  3. Det var i början av gårdagens medeldistans som Ridefelt skrapade emot något och sprang sedan hela banan för att vi målgång upptäcka att blodet forsade från vänster skenben.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skenben

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet skenben.


Närmeord till skenben

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar skenben.


Mer information om skenben

Andra sätt att lära sig mer kring vad skenben betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skenben är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skenben

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för skenben i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skenben synonymt med både underbenets främre ben och tibia, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.