Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till skedde

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till skedde.


Vad betyder skedde

Sett till sina synonymer betyder skedde ungefär hände eller inträffade, men är även synonymt med exempelvis "tog plats" och "utspelades". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skedde. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet skedde kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för skedde

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skedde kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vapeninsatserna skedde med begränsningar och med upprepade eldförbud för både helikoptrar och fartyg.  
 2. Överlag flöt utvecklingen på utan att några större problem uppstod och allt arbete skedde parallellt.  
 3. Gripandet skedde en vecka efter att Iraks premiärminister Haider al-Abadi förklarade Mosul ”befriat”.  
 4. Edvard fördes sedan av Rikard till Towern, vilket skedde för att ge kungen beskydd, meddelade Rikard.  
 5. På grund av coronasmittan fick arrangemanget skalas ner och en stor del av ceremonin skedde digitalt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skedde

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skedde.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skedde" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skedde förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om skedde

Andra sätt att lära sig mer kring vad skedde betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skedde är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skedde

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skedde i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skedde synonymt med både hände och inträffade, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.