Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skärpa

 

Synonymer till skärpa

Engelsk översättning av skärpa

  • make more stringent, intensify, tighten up

Sökvolym på internet för skärpa

Sökvolymen för skärpa är ca. 1000 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1000 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om skärpa

Vi har totalt två synonymer till skärpa, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skärpa, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skärpa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skärpa. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skärpa samt även hur man stavar till skärpa. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skärpa eller en mer djupgående förklaring av skärpa egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skärpa är att leta efter antonymer till skärpa, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skärpa

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för skärpa i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Närmeord till skärpa

Ord som innehåller eller liknar skärpa: inskärpa, oskarp, säga ifrån på skarpen, skarp


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skärpa synonymt med både fokus och synskärpa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)