Synonymerna.se logotyp

Synonymer till skämtsam

 

Synonymer till skämtsam

Engelsk översättning av skämtsam

  • funny. joyful, playful

Mer information om skämtsam

Vi har totalt sju synonymer till skämtsam, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för skämtsam, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad skämtsam betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till skämtsam. Exempelvis kan man söka efter andra ord för skämtsam samt även hur man stavar till skämtsam. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av skämtsam eller en mer djupgående förklaring av skämtsam egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till skämtsam är att leta efter antonymer till skämtsam, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om skämtsam

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för skämtsam i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 17
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 17

Närmeord till skämtsam

Ord som innehåller eller liknar skämtsam: inte skämtsam, inte skämtsamma, inte skämtstamt, skämtsam elakhet, skämtsam underhållning, uppsluppen och skämtsam, vara skämtsam


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skämtsam synonymt med både lustig och skojglad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)