Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sigill

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till sigill.


Vad betyder sigill

Sett till sina synonymer betyder sigill ungefär stämpel eller plombering, men är även synonymt med exempelvis "märke" och " förslutning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sigill. Vår databas innehåller även fem böjningar av sigill, fem exempelmeningar på hur ordet sigill kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av sigill

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet sigill.


Exempelmeningar för sigill

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sigill kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dessa upplysningar skickade Stenbock med Poussins sigill till riksrådet och prinsessan Ulrika Eleonora.  
 2. Andra sigill bär namn på personer som man tror hade höga ämbeten i kungariket, eller var rika handelsmän.  
 3. Ytterligare skriftliga vittnesbörd är hieroglyfluviska sigill, från tiden från 1500-talet till 600-talet f.Kr.  
 4. Jakob Olsson i Kungsgården hade ett eget sigill med initialerna I O ovanför en sköld som innehöll ett bomärke.  
 5. IAA beskriver fyndet som en av de största och mest betydelsefulla samlingarna av sigill som de hittat i Israel.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sigill

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet sigill.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "sigill" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet sigill förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till sigill

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar sigill.


Mer information om sigill

Andra sätt att lära sig mer kring vad sigill betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sigill är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sigill

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sigill i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sigill synonymt med både stämpel och plombering, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.