Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till sedvana

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till sedvana.


Vad betyder sedvana

Sett till sina synonymer betyder sedvana ungefär hävd eller kutym, men är även synonymt med exempelvis "sed". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till sedvana. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet sedvana kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för sedvana

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet sedvana kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Hustruförsäljning var en engelsk sedvana för att avsluta otillfredsställande äktenskap genom överenskommelse.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av sedvana

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet sedvana.


Närmeord till sedvana

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar sedvana.


Mer information om sedvana

Andra sätt att lära sig mer kring vad sedvana betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av sedvana är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om sedvana

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för sedvana i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 10
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är sedvana synonymt med både hävd och kutym, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.