Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till särskilt

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till särskilt.


Vad betyder särskilt

Sett till sina synonymer betyder särskilt ungefär i synnerhet eller speciellt, men är även synonymt med exempelvis "enkannerligen" och "synnerligen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till särskilt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet särskilt kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för särskilt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet särskilt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Öl är populärt särskilt bland yngre personer, och den klart dominerande drycken på barer och klubbar.  
 2. Det över 100 år gamla vykortet föreställde ett landskap där träden utmärkte sig på ett särskilt sätt.  
 3. Med våld tog spartanerna områdets förnödenheter och särskilt jonierna var mycket upprörda över detta.  
 4. Tidiga forskare och deras efterföljare menade att Södergran inte blev särskilt omskriven av kritiker.  
 5. Inte heller Hamad, som är tänkt att vara en viktig kugge i ÖSK, var särskilt nöjd efter slutsignalen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av särskilt

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet särskilt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "särskilt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet särskilt förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till särskilt

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar särskilt.


Mer information om särskilt

Andra sätt att lära sig mer kring vad särskilt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av särskilt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om särskilt

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för särskilt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är särskilt synonymt med både i synnerhet och speciellt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.